نوید افقَه ،نوازندهٔ تنبک و محقق موسیقی است که در سال 1349 در شیراز متولد شد. ایشان در سال ۱۳۶۲ شروع به یادگیری تنبک نمود و در مرکز حفظ و اشاعه موسیقی نزد استاد محمود فرهمند طی دوره های مختلف آموزش دید. نوید افقه با همراهی برادرش مسیح افقه که نوازنده سنتور بود وارد دنیای سحرانگیز موسیقی شد و علاوه بر نواختن حرفهای تنبک با نواختن تار و سه تار نیز آشنا شد. وی درس هارمونی، کنتراپون، ارکستراسیون و سبک شناسی را نیز نزد استاد کامبیز روشن روان فرا گرفت.
نوید افقه با گروههای مختلفی از جمله: سروش، فرامرز پایور، دالاهو، آئینه و مسیحا، گروه عارف و … در کنسرتهای داخلی و خارجی فراوانی همکاری داشتهاست و در سال ۱۳۷۹ نخستین آلبوم موسیقی خود را در ایران و یک سال بعد در فرانسه منتشر کرد. اما چیزی که او را در زمره بزرگان موسیقی ایران قرار می دهد قدرت و خلاقیت او برای معرفی توانمندی های صوتی متنوع تنبک است که در آثار خود به شکلی اساطیری آن را به نمایش گذاشته است. وی همچنین سه نمونه تنبک با صدادهی و تکنیک اجرایی متفاوت طراحی نمودهاند.
از بارزترین آثار وی می توان به آلبوم آفرینش اشاره کرد که نوید افقه با وسواس بسيار و نگاهی عمیق با استفاده از اين ساز اصيل ایرانی داستان خود را درباره پيدايش جهان خلقت و انسان به زیبایی روایت می کند. همچنین آلبوم وهم که با هم اندیشی سه نوع تفکر که از سه دیدگاه و سه جغرافیای متفاوت ساخته شده است، «حسام اینانلو» کمانچه، «نوید افقه» تنبک و «تونی اورواتر» نوازنده کنترباس هلندی ، فضای انتزاعی موسیقی را برای شنونده ملموس می کند. از دیگر آثار وی می توان به آلبومهای مستقل آوای خیال و معبد پیکره های چوبی اشاره کرد و نیزمی توان نوازندگی در آثاری چون نواژه اثر مسعود شناسا، سیاه مشق اثر مهدی آذرسینا ، نان آب آواز اثر علی قمصری، از دیر تا دور و نغمه ساز ضربه آواز اثر ارژنگ سیفی زاده ، راه بی نهایت اثر مدیا فرج نژاد و… را نام برد. استاد نوید افقه شاگردان بسیاری تربیت نموده و در حال حاضر هم به این امر مشغولند. آقای کامران منتظری از شاگردان استاد نوید افقه بوده اند که ما در آموزشگاه اورنگ افتخار همکاری با ایشان را داریم.