مسعود شعاری آهنگساز و نوازنده سهتار در سال 1340 در تهران متولد شد. او در کودکی فعالیت های موسیقی اش را با نوازندگی ساز سنتور نزد منیژه علیپور آغاز كرد . بعد از مدتی در خدمت داریوش طلایی و حسين عليزاده به آموختن سهتار پرداخت . او از سال ۱۳۶۱ ردیف موسیقی ایرانی و نواختن تار را نزد استاد محمدرضا لطفی فراگرفت. در همین زمان در محضر استاد علی اصغر بهاری به آموختن قطعاتی از موسیقی اصیل ایرانی پرداخت.
مسعود شعاری در ادامه فعالیتهای خود به کمک اساتیدی چون مهدی کمالیان و محمود هاشمی به پژوهش و بازسازی مکاتب سهتار نوازی قدما نظیر صبا، هرمزی ، فروتن ، عبادی و غیره پرداخت که دو آلبوم شباهنگ و کاروان صبا حاصل این دوره از فعالیت اوست.
شعاری را می توان از بزرگترین تکنوازان و بداههنوازان ساز سهتار به شمار آورد. او علاقه زیادی به موسیقی تلفیقی دارد، آلبوم های سیر، در سایه باد و انتظار ترکیبی است از ساز سهتار و سازهای ایرانی و غیر ایرانی که با همنوازی دلنشین روح را به پرواز در می آورند. از دیگر آلبومهای آقای شعاری می توان به آلبومهای شباهنگ ، غروب ، رهاب ، سایه وار و افسانه روزگار اشاره کرد. او همچنین در سال 1390 در کاخ نیاوران کنسرتی با همکاری فرزندش سینا شعاری به روی صحنه برد که مورد استقبال قرار گرفت.
از آثار مکتوب مسعود شعاری می توان کتابهای : گنجینه سهتار(۱)، بازسازی آثار قدما و تنظیم برای سهتار – کاروان صبا، مجموعه قطعات استاد ابوالحسن صبا تنظیم برای سهتار- ازسیرتا غروب، مجموعه قطعاتی برای سهتار – تحليل، نت نگاری و نگرشی بر ساختار موسيقی دستگاهی ايران (تاکنون دوکتاب دستگاه ماهور و دستگاه چهارگاه چاپ شده اند و این مجموعه به دست استاد در حال تکمیل است) نام برد.
او سالهای زیادی از عمر گرانبهای خود را صرف آموزش و تربیت شاگردان زیادی کرده اند. در آموزشگاه موسیقی اورنگ ، آموزش سه تار توسط خانم آفاق نیکو انجام میگیرد که ایشان از شاگردان استاد مسعود شعاری هستند.
یک پاسخ
Everything is very open with a really clear description of the issues. It was definitely informative. Your site is useful. Thank you for sharing!