فردریک فرانسوا شوپن در سال 1810 از پدری فرانسوی و مادری لهستانی در نزدیکی ورشو به دنیا آمد. او یکی از تأثیرگذارترین موسیقیدانان لهستانی و نوازنده برجستهٔ پیانو در دوره موسیقی رمانتیک بود. شوپن تنها نیمی از زندگی خود را در لهستان سپری کرده بود که در سال ۱۸۳۱ برای همیشه به پایتخت فرانسه کوچ کرد. استعداد موسیقایی شوپن در سالهای آغاز زندگیاش ظهور کرد تا آنجا که در ورشو به لقب موتسارت دوم مشهور شد. شوپن قبل از ۷ سالگی دو پولونز (در سل مینور و در سی بمل ماژور) نوشت که اولی توسط پدر سیبولسکی که سرپرست مدرسه نوازنده ارگ و یکی از معدود ناشران موسیقی در لهستان بود، منتشر شد.
او کم کم به شهرت رسید و اجرای کنسرتهای خیریه خود را آغاز کرد و اولین کنسرت پیانوی خود را در ۸ سالگی اجرا کرد. نخستین استاد حرفهای پیانو او زیونی بود که همواره از او به نیکی یاد می کرد. بعد از زیونی ، ویلهلم وورفل که نوازنده پیانو پرآوازه و استاد کنسرواتوار ورشو بود به آموزش شوپن پرداخت. همچنین او نزد جوزف السنرف آهنگساز کنسرواتوار ورشو تئوری موسیقی، هارمونی و آهنگسازی را آموخت. او در ورشو نخستین اجرا از کنسرتو پیانو در فا مینور را ارائه نمود و اولین اجرا از کنسرتو پیانو دیگرش می مینور را در نشنال تئاتر در سال ۱۸۳۰ به نمایش گذاشت. در همان سال به وین رفت و این دو کنسرتو پیانواش را اجرا نمود.
در وین شوپن خبرهایی درباره احتمال حمله روسیه یه کشورش دریافت کرد و به همین جهت دیگر به لهستان بازنگشت و برای مدتی به آلمان و سپس به پاریس رفت. همه آهنگ های شوپن برای پیانو نوشته شدهاند که این آثار یا به صورت تکنواز هستند یا با همراهی پیانو دوم، ویلن، ویلن سل، آواز و یا ارکستر. از آن جمله میتوان به موومان سوم از سونات شماره ۲ اپوس ۳۵ اشاره کرد. آثار طولانی او همانند ۴ بالاد، ۴اسکرتزو، بارکاروله۶۰.Op، فانتزی ۴۹.Op و سوناتهایش همانند موزیک های کوتاه تر او مثل ایمپرومتوها، مازورکاها، نوکتورنها، والسها و پولونزهای او، جایگاهی تثبیت شده در بین آثار (رپرتوار) پیانو دارند.
موسیقی شوپن سرشار از زندگی است. شور و هیجانی که این هنرمند ارائه می دهد شنونده را به خلسه می برد. شوپن در پاریس با چند تن از بهترین نوازندههای پیانو آن زمان آشنا شد که فردریش کالکبرنر، فردیناند هیلر و فرانتس لیست از آن جمله هستند و در همین زمان بود که ارتباط صمیمی او با آهنگسازانی مثل هکتور برلیوز، فلیکس مندلسون و وینچنتزو بلینی شکل گرفت. از قطعات ساخته شده توسط شوپن می توان به پولونز (Polonaise)، اوراتوریو ( Oratorio)، نکتورن (Nocturne)، پرلود (prelude) و اتود (Etude) اشاره کرد. شوپن در سال ۱۸۴۸ آخرین کنسرتش را در پاریس اجرا نمود و بعد از یک دوره بیماری در سال ۱۸۴۹ درگذشت.
یک پاسخ